SERVICES

TUIN- EN LANDSCHAPSONTWERP

Het ontwerpen van een tuin of landschap is een creatief proces waarbij communicatie met de klant cruciaal is: specifieke wensen en mogelijke ideeën worden vertaald naar een werkbaar ontwerp. Mijn ontwerpen volgen een stap-voor-stap ontwerpproces, waardoor het voor de klant van ontwerp tot realisatie maximaal transparant is.

Factoren die worden meegenomen in het ontwerp: functionaliteiten, grondsoort, zichtlijnen, uitzicht dat behouden of juist ontnomen moet worden, elementen of gebouwen die een podium moeten krijgen of juist niet, enzovoort. Er wordt een samenhangend ontwerp geboden dat het mogelijk maakt om prioriteiten te stellen, passend bij beschikbare tijd en budget. 


BEPLANTINGSPLAN

Door het kiezen van geschikte beplanting wordt een levendige en harmonieuze tuin gerealiseerd. Beplanting ondersteunt verschillende functionaliteiten en esthetische belangen. Een beplantingsplan is een apart onderdeel van het tuinontwerp.
Desgewenst maak ik aparte beplantingsplannen zonder dat sprake is van een volledig tuin- of landschapsontwerp.


AANVULLENDE SERVICES

Klanttevredenheid bereik je door het succesvol realiseren, onderhouden en evalueren van een tuin. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn services altijd omvatten: de selectie en aankoop van de beplanting, het uitzetten van de beplanting, het toezicht op de inplant en de daaropvolgende onderhoudsconsultaties en periodieke evaluaties. Gaandeweg wordt een tuin volwassen; feedback over de ontwikkeling van de tuin is voor mij belangrijk. Aanvullend kan ik na verloop van tijd suggesties voor eventuele verbeteringen geven. Naast het specifieke ontwerp adviseer ik graag over alle bijkomende factoren die leiden tot een harmonieuze tuin inclusief al haar gebruikers.

Using Format